Diversiteit & Inclusie

Diversiteit stuwt innovatie

Diversiteit en inclusie is een hot-topic in de maatschappij en in organisaties. Een topic die zeker niet nieuw is, maar hernieuwde aandacht krijgt door gebeurtenissen in binnen- en buitenland. Diversiteit op de werkplek heeft de kracht om het gevoel van verbondenheid op te wekken, om de winst te vergroten en het leidt tot meer innovatie. Een team met een hoge mate van diversiteit neemt betere beslissingen en de teams zijn productiever. Nogal wat voordelen om als organisatie niet alleen een passieve doelstelling te formuleren, maar er ook daadwerkelijk iets aan te gaan doen.

Diversiteit en inclusie

Inclusieve werkcultuur

Diversiteit is meer dan gender en huidskleur. Diversiteit staat voor verschil, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Maar met alleen aandacht hebben voor diversiteit op de werkvloer ben je er nog niet. Als we spreken over inclusie dan gaat het verder dan integratie of gedogen, inclusie is mensen werkelijk betrekken, insluiten en opnemen in de groep. Want alleen dan ontstaat er een leerklimaat die ervoor zorgt dat de diversiteit ten volle kan worden benut. Dit noemen wij bij de Beukelaar Groep een inclusieve werkcultuur. Een werkwijze en cultuur waarbij alle aanwezige talenten worden gezien en benut, waar verschillende ideeën worden gehoord en waar niemand op basis van zijn of haar andersheid impliciet of expliciet wordt buitengesloten.

Bekijk ons aanbod:

D&I analyse

Organisaties willen wel, maar weten vaak niet hoe ze aan de slag moeten met D&I. De Beukelaar Groep kan jou en je organisatie ondersteunen bij de eerste stappen in dit proces. Door middel van een organisatieanalyse stellen we een punt nul op en adviseren wij jullie over oplossingen die passen bij de wensen en ambities van het bedrijf.

D&I workshop

Aandacht voor het thema D&I zorgt altijd voor de meest waardevolle gesprekken in een bedrijf. In een dagdeel faciliteert de Beukelaar Groep een levendig gesprek over D&I en helpt om de voordelen en moeilijkheden in kaart te brengen.

Praten over D&I

Binnenkort lanceert de Beukelaar groep een online programma met de naam: praten over D&I. Praten over D&I is vaak de eerste stap van een manager, medewerker of bestuurder om het beleid omtrent D&I van de organisatie aan te kaarten. En deze stap blijkt nog niet zo eenvoudig. Vrij snel vervallen deze gesprekken in verwijten en oordelen over en weer. Wil jij leren hoe je dit thema op een constructieve manier onder de aandacht kunt brengen? Hou ons in de gaten, binnenkort verschijnt er een nieuw online programma!

Nieuwsgierigheid is een van de grote geheimen voor een gelukkig leven

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?