Teamontwikkeling

  • Color your team
  • MBTI (wat zijn de verschillen en de overeenkomsten)
  • Continue verbeteren
  • Een team in FLOW

De markt verandert, de interne doelen veranderen, processen veranderen. Je organisatie is voortdurend in beweging. Hoe zorg je ervoor dat je team meebeweegt? Hoe ontwikkel je, bijvoorbeeld, competenties in je team die complexe vraagstukken kunnen beantwoorden? Hoe ga je om met tegenstand? Een succesvolle organisatieontwikkeling begint bij de mensen in de organisatie.

Leer je team leren

Leren en ontwikkelen zijn bij uitstek sociale processen. We delen ideeën, gedachten, kennis en antwoorden. Als een organisatie verandert, is het van essentieel belang om aandacht te geven aan het lerende en bewegende vermogen van je team. Is er bijvoorbeeld voor iedereen voldoende ruimte om te delen? Is er voldoende veiligheid om te reflecteren op de processen? Wanneer een team samen kan leren, ondersteunt en stimuleert dit de interactie, de dialoog en het ‘community-gevoel’.

Leer je team accepteren

Kijk eens om je heen. Met je collega’s breng je meer tijd door dan met je vrienden. Dat betekent allerminst dat je vrienden moet worden. Het betekent wel dat er genoeg ruimte moet zijn voor iedereen in het team. Vaak begint het gevoel om onderdeel te zijn van je team met het accepteren van de onderlinge verschillen. Zo zien wij dat teams die geleerd hebben de onderlinge verschillen te accepteren en waarderen een stuk effectiever werken dan teams die dat nog niet kunnen.

Get your team out!

Sommige gewoontes dienen het team, sommige niet. Om dat te onderzoeken is het zinnig om het team uit de dagelijkse routine te halen. Weg van kantoor, weg van de laptop en de mobiel, weg van collega’s met vragen. Wij werken samen met Nederzandt, een van de mooiste locaties aan zee.

TEAMDAG