De leider met durf

De 7 wetten van Leiderschap

Droom

Je bent van elastiek. Door jezelf op te rekken ontdek je je grenzen. Slechts enkelen gaan tot oncomfortabele hoogtes. Waar zit jouw comfortzone? Waar wil je naar toe? Gooi je anker voorbij je eigen horizon, het lijkt onzichtbaar, maar toch houdt het je vast.

Bepaal

Het is nodig om je doel helder te hebben en tussendoelen te bepalen die meetbaar en vierbaar zijn. Zie een landkaart voor je en bepaal je routes. Waar ga je de markeringspaaltjes neerzetten? Hoe en met wie ga je dat vieren. Hoe ziet je route en je tijdslijn eruit?

Leer

Leer van je ervaringen, je eerdere expedities. Wat neem je mee en wat laat je achter? Je hebt op je huidige expedities je eigen rugzak bij je. Meestal zitten daar 4 dingen in:

  1. Voedsel: Wat geeft jou voedsel? En welk voedsel geef jij?
  2. Veiligeheid: Wat betekent veiligheid voor jou? En voor je team?
  3. Communicatie: Wat doe jij om je boodschap over te brengen? Is het effectief?
  4. Persoonlijke verzorging: Wat doe jij om jezelf te verzorgen? Zorg je voor je eigen ambitie? Of kies je voor gezamenlijkheid?

Onderzoek

Onderzoek de zwakke en sterke schakels in jezelf, je team en de organisatie. Het is belangrijk om te kijken waar je kracht zit. Maar vergeet niet, je kracht wordt bepaald door zwakte. Waar zit jouw zwakke schakel? Kwetsbaarheid getuigt altijd van moed. Ieder van ons kent uitdagingen op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau. Op welk niveau ga je bouwen?

Geef

Reflecteer op je houding en je attitude naar je werk en je collega’s. Welk voorbeeld geef jij? Het gaat erom je eigen verantwoordelijkheid te nemen, dan pas kun je een voorbeeld geven. CreĆ«er een transparante, ondersteunende en uitdagende werkomgeving. Is het geven en krijgen of geven en nemen?

Beweeg

Het vermogen om mee te gaan in de veranderende omstandigheden. Bij veranderingen zijn er 3 kernvragen. Moet ik veranderen? Wil ik veranderen? Kan ik veranderen? Ondanks het feit dat je in control bent, zijn er soms krachten om je heen die sterker zijn dan jezelf. Is meebewegen een uiting van flexibiliteit of van defaitisme? Hoe vergroot jij je cirkel van invloed in een begrensde omgeving?

Beweeg ook fysiek. Veel leiders zijn niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk fit. De combinatie van geestelijk en mentaal fit maakt je sterk. Daag jezelf uit om op structurele basis meer te bewegen. Wat heb jij nodig om sterk te worden?

Verbind

De communicatielijn is als een navelstreng. Als er ruis op de lijn zit, kan dit een gevaar zijn voor de omgeving. Een goede verbinding tussen individuen, maar ook zeker tussen teams is van levensbelang.